Bandarrisme! de Banda Bandarra

Sota aquest títol, Bandarrisme!, s’amaga l’òpera prima, disc compacte del grup gironí Banda Bandarra. En el seu myspace es defineixen com a: Grup jove d’ska i punk-rock selvatà”. Però els Bandarres són molt més que un grup jove, són joves promeses del panorama musical català.

Actualment Banda Bandarra està formada per:

 • Damià Domingo (cantant)
 • Sergi Rossell (guitarra)
 • Pau Antúnez (trompeta)
 • Marc Martorell (saxo alt)
 • Pau Feixas (trombó)
 • Mateu Jaume (baix)
 • Martí Amargant (teclats)
 • Ernest Morell (bateria)

Banda Bandarra s’ha decidit a gravar les seves cançons en els prestigiosos estudis de gravació Estudis Ground, localitzats a Cornellà de Terri, per on han passat grups com Obrint Pas o The Pepper Pots. Fruit d’aquest intens treball n’és el resultat del seu primer CD, Bandarrisme!

El copyright del disc a prendre pel sac

El que més sorprèn d’aquesta obra és el tipus de llicència Creative Commons en que s’acull. La política de distribució d’aquesta banda és fantàstica: Decidits a que els temps estan canviant han volgut regalar el seu primer treball. Aquesta peça es pot descarregar gratuïtament a través del seu web: http://www.bandabandarra.cat.

De totes maneres els més tradicional no us heu d’espantar, ja que els bandarres saben que no a tothom li semblarà bé aquesta opció, per això també ofereixen el seu primer disc en format digipack, a un preu simbòlic de 5€ (que podreu adquirir en els seus concerts), assequible per a totes les butxaques, fins i tot pels que hem d’estalviar per ser pobres.

Bandarrisme!, el primer CD de Banda Bandarra. Fes clic sobre la imatge per descarregar-lo.

El digipack, que es va estrenar per aquest Sant Jordi 2012, inclou el compact disc, i a més a més un llibret amb fotos dels components i amb les lletres de totes les seves cançons.

Anàlisi de les cançons

Dono pistes a les pistes del CD

 1. Bandarrisme: És el tema de dóna nom al CD i per tant la identitat dels Bandarres i la seva essència. Una música engrescadora en uns moments que potser no ho són gens. Un sistema corrupte, obsolet on l’opulència dels diners en són la configuració. Els Bandarres et donen la força per ser diferent, per sindicar-te en contra d’aquest sistema, per això la solució és BANDARRITZAR!
 2. Visc en un país: Oda a la bonica (que no perfecta) terra on habitem més de set milions de catalans i a la nostra preciosa llengua, perquè potser és poca cosa però és la nostra llengua. En contra de la centralització. I de la defensa de la que aquí sempre serà la nostra llengua, el català.
 3. Cànem: És un relat sobre la llibertat, sobre intentar connectar amb la natura, sobre alliberar el teu esperit i deixar-lo fluir entre els núvols, o simplement una bona pipada de cànnabis?
 4. Seguim dormint: Un crit a la lluita per la vida, a pesar que ho hagis perdut tot. Conflictes armats que avui dia, encara, són un infern terrenal per a moltes persones. Hem de fer consciència que aquests problemes existeixen.
 5. Skapada general: Quan ve la bòfia tot es converteix en un campi qui pugui. Això és, fonamentalment, el que s’entén com a skapada general.
 6. Regalimaves: Preciosa cançó d’amor. La passió de la primera nit… tots dos sols a la cuina. Uns pits interessants, unes cuixes formoses, una queixalada per aquí, una mossegadeta per allà. Nyam! Que bo que estava el pollastre!
 7. Immers: L’opressió del món. La recerca d’un mateix. Els cercles viciosos que ens consumeixen. Estem immersos en un món, del qual tot i no estar conformes, no em podem sortir.
 8. Petjades: Fugida de la ciutat (Barcelona) i de les coses supèrflues que hi trobem allà. Analogies entre el mar i el fluir de la música. La felicitat formada per la llibertat (la platja, el mar) s’obté amb el mitjà (la música, la guitarra). I el desig de compartir la vida amb tu.
 9. Mai més: Quantes vegades hem begut més del compte i hem pensat: “Mai més tornaré a beure”?. Una cançó dedicada a tots aquests ingenus.
 10. Que esclati!: Exaltació de les ganes de ballar. És la cançó més instrumental i alhora la que més ganes dóna d’esclatar a ballar. Un últim cataclisme i crit al vent de: “Bandarrisme!”.

Els directes de Banda Bandarra

Realment hi ha hagut una gran progressió en els directes. Menys nervis, més ganes, més passió, més treball, més esforç i un públic cada com més consolidat. La trajectòria dels selvatans ha estat magnífica i així ho demostren tots els indrets on han tocat en el darrer any. Arribant fins i tot a l’escenari del Passeig de la Copa de Girona, durant la Festa del patró de la ciutat.

Ja sabeu que toca ara, salut i bandarrisme!

About - Àlex Agustí Polis -

Àlex Agustí Polis (Girona, 1991) Sóc blocaire, lletraferit, japonòfil empedernit i cinèfil encuriosit. Eclècticament esportista corredor i excel·lent gourmet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s