L’amor segons Zizek

“L’amor és maligne”, sentencia Slavoj Zizek.

Això és l’inici d’un documental que fa un parell d’anys es va realitzar sobre la figura del filòsof eslovè, Slavoj Žižek. El documental que porta el mateix nom que el filòsof, Zizek!, segueix a l’estrella acadèmica en el seu dia a dia, en les seves quotidianes excentricitats, i en les seves multitudinàries conferències. L’acadèmic eslovè es ben conegut per les seves idees peculiars i alhora molt radicals sobre qüestions delicades. No obstant, creiem que és de gran utilitat apropar-nos al seu pensament i a la seva vida.

Quan s’acaba l’amor

Zizek s’ha divorcitat tres cops. Com ho porta? “Ah, ara t’ho explicaré. Saps que el jove Marx (no l’idealitzo, era un tiu fastigós, crec personalment) però tenia una lògica meravellosa. Deia: ‘No dissols solament el matrimoni; divorciar-te significa que retroactivament estableixes que l’amor no era vertader.’ Quan l’amor s’esvaeix, retroactivament estableixes que mai va ser amor veritable”. És el que va fer? “Sí! El vaig esborrar completament. No és que no cregui que ja no estic enamorat. És que crec que mai ho he estat.”

Extret i traduït d’una entrevista a The Guardian

[Les traduccions de l’anglès del vídeo (2012) i del fragment de l’entrevista (2013) són  d’Àlex Agustí(2013)]

Anuncis

About - Àlex Agustí Polis -

Àlex Agustí Polis (Girona, 1991) Sóc blocaire, lletraferit, japonòfil empedernit i cinèfil encuriosit. Eclècticament esportista corredor i excel·lent gourmet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s